Grunddej
Denne pizza grunddej fandt jeg på nettet, og jeg har virkelig prøvet mange forskellige opskrifter, men denne er hurtig at lave og super lækker:
Der bliver ca 4 pizzaer
2 1/2 dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
200 g durummel
ca. 150 g italiensk hvedemel (tipo 00)
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker og rul hvert dejstykke tyndt ud.
Dejen kan pakkes i folie, og opbevare i køleskab.
Pizzasovs
Denne pizzasovs har jeg fået af en af mine gamle kollegaer. Fidusen ved denne sovs, er at der er meget olivenolie i, og afsluttes med at blendes eller stavblendes.
1/2 rødløg
2 fed hvidløg
1 frisk tomat
1 dåse flåede tomater
1 håndfuld frisk basilikum med stængler
4 stængler frisk timian (tørret kan bruges, men frisk er bedst)
1 lille dåse tomatpure
3 spsk olivenolie Salt Peber
Svits løg, tilsæt resten og så lad den simre. Afslut med at blende sovsen.