Stamcellekød er da helt sikkert fremtiden!

Mange snakker om at virksomheder virkelig skal lægge sig i selen, for ikke at blive fortrængt af uventet radikal teknisk innovation – og jeg gør det jo også selv (eksempler: Kodak tabte til digital kameraet, Blockbuster tabte til streaming, MÆRSK kan tabe til 3D printning og droner, etc, etc).

Men græsrodsbevægelser kan jo også ende i denne fælde. Ta’ fx den nystartede klimabevægelse “Mærk kødet“, som kæmper for at minimere danskernes forbrud af kød.

Nu er jeg jo ikke sandhedsprofet, men jeg er overbevist om, at den kød vi, i en ikke så fjern fremtid, vil indtage, vil bestå af 100% stammecelleproduktion. Kød som bliver produceret på et laboratorium (i stor scala, eller en meget lille, fx en privat-kød-3D-printer), uden at det nogen sinde har været en del af et levende dyr. I dag kan vi allerede lave stamcelle-fars som smager fuldstændig som rigtig fars. Hvorfor søren skulle vi dog holde dyr indespærret, opfede dem og slagte dem, hvis vi kan lave en perfekt stamcellebøf, perfekt mør, med perfekt struktur?

Det er jo en fantastisk verden vi bevæger os ind i. Minimal belastning af miljøret, for ingen dyr skal opdrettes, og mishandling af dyr kan blive en sjældenhed. Og kød-spiserne kan endda stadigvæk få kød på gaflen.
Jeg er 100% klar til stamcellekød! En total WIN-WIN-WIN (der kom lige en tredje WIN på, da dyrene jo vinder bigtime på det her).

Hvis man som miljø- og/eller dyrevelfærdsmand/kvinde, har lyst til at følge lidt mere med i udviklingen af stamcellekød, så kan man kigge på http://www.new-harvest.org/ som er et “non-profit research institute” og forsker bigtime i dette. Man kan endda støtte dem økonomisk, ved at donere til dem. Det har jeg gjort 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


*